Over de auteurs

Ingrid & Anouk

Van goulash tot bonenburger

Kookboek Thuis is gemaakt door Ingrid & Anouk, wij zijn moeder en dochter. Vanuit een grote passie voor koken hebben we met veel liefde dit boek samengesteld. Via Kookboek Thuis zetten we eindelijk de generatielange successen in de keuken officieel op papier, wat voelt als een speciale mijlpaal. Tevens publiceren we dit kookboek om zo Nederland te verrijken met bewuste, milieu en mensvriendelijke recepten. Recepten die inspireren, omdat ze vernieuwend zijn en gezond. Koken met het kookboek THUIS brengt plezier, gezondheid en liefde in de keuken!

Koken is voor mij een belangrijke vaardigheid, die ik, zoals alles in mijn leven waar ik passie bij voel, voor 100% uitvoer. Ik geniet van het creatieve proces, van de geuren, de uitdagingen. Het leuke is; koken blijft altijd een beetje spannend, net als het leven zelf. Ik ben opgegroeid met een moeder, die bijzonder veel van koken houdt. Mijn moeder vond het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Exotisch rijstgerecht naast de bloemkool met een papje, maar dan wel met kerrie er door. Toen ik ging samenwonen, had ik een kookboek van Wina Born. Daarin werden al courgettes genoemd…. Ik groeide helemaal mee met alle trends op kook-en eetgebied. Op een gegeven moment ben ik voor klanten van mijn bedrijf gaan koken. Zo groeide ik steeds meer. Dat ik een dochter heb, die zich op haar eigen manier ontwikkelt op kookgebied, zie ik als een mooie, maar ook natuurlijke aanvulling op mijn eigen kookgedrag. Wat ik een fantastische ontwikkeling vind, is dat er nu zoveel aandacht voor bewust voedsel is. Dit is een trend waar ik graag in mee ga. Zo is ook Kookboek Thuis ontstaan, met aandacht voor vroeger en nu en liefde om bewust thuis lekker te koken.

Vroeger als klein meisje zei Anouk: ‘later word ik kok of brandweerman’. Uiteindelijk heeft ze één van de twee zelf tot verwezenlijking gebracht vanuit het grote plezier tijdens het koken. Het maken van eten is voor haar een vorm van meditatie en het delen van haar liefde. Tijdens het koken vergeet ze werkelijk alles om haar heen en het enige wat nog telt is het ingrediënt, het gerecht en het koken. Dit heeft zich doorontwikkeld in het hebben van een eigen cateringbedrijf voor ongeveer 7 jaar nu, waarin ze zich eerst richtte op het Paleo dieet. En na een flinke mentale en lichamelijke transformatie hervond ze de liefde voor haar werkelijk zijn. Nog steeds in de keuken, nog steeds bewuste voeding, maar dan helemaal afgestemd op haar hart. Vanuit die ontwikkeling kookt zij nu nog steeds met veel plezier voor de mensen om haar heen en is zij actief als retraite kok waarin ze mensen die op persoonlijke reizen zijn ondersteunt en voorziet van voedende en bewuste voeding. Het delen van haar kennis en de bewustwording van de rol van voeding voor de mens is waar dit kookboek haar in helpt.

€ 34,95

Kookboek
THUIS

van Ingrid & Anouk

Het kookboek dat een variatie aan recepten biedt die iedereen in de keuken inspireert om bewust en met plezier te koken. Het is een compleet kookboek wat in elk huishouden thuishoort en vele heerlijke en vernieuwende recepten biedt ontwikkeld door 4 generaties.De gerechten die je met de makkelijke receptuur thuis maakt, zijn gezond en zeer geschikt voor mensen die bewuster willen eten; minder vlees, lokaal en puur. Bewust betekent dat je door ons kookboek geïnspireerd wordt met plezier en aandacht te koken en te eten.

ALLE PRODUCTEN VAN INGRID & ANOUK

Ontmoet Ingrid & Anouk

AANKOMENDE EVENEMENTEN

2 februari 2024

ONLINE workshop Bewust Koken
Online bij jouw thuis

Kookboek THUIS is all about gezond en bewust koken met plezier! Kookboek THUIS inspireert jou in de keuken met vernieuwde en overheerlijke recepten die jou en je huisgenoten voorzien van een gezonde maaltijd. Naast het recept is ook de manier van koken en hoe recepten gemaakt dienen te worden van groot belang. Daarom delen wij met jou in een leerzame online kookworkshop onze geheimen van het koken. Koken is niet alleen maar weten hoe lang iets moet bakken, maar juist vanuit je eigen behoefte en kunnen een gerecht creëren. In deze workshop wordt jouw creativiteit geprikkeld en daarnaast word je geïnspireerd hoe je relatief snel een heerlijk gerecht in elkaar kan zetten. De workshop duurt circa 2 uur en we bereiden 2 verschillende recepten. Tijdens de workshop wordt er zowel informatie gedeeld over gezonde voeding, bewust koken als dat we met elkaar het gesprek aan gaan. Voorafgaand aan de workshop krijg je een boodschappenlijstje toegestuurd met daarin de ingrediënten voor die workshop. Iedereen én elk niveau is welkom. Het is een interactieve workshop voor max 10 personen.

Kosten: 29,50 per persoon

3 april 2024

Bewust koken & boeklancering
Nog niet bekend

Zodra het kookboek af is, organiseren we voor jou een speciale boeklancering seminar. Vanaf die dag is het boek online te kopen in onze webwinkel of direct tijdens het evenement (dan wordt het boek uiteraard door ons gesigneerd!). We beginnen de dag met de mogelijkheid tot het bijwonen van een workshop, bestaande uit:

  • Wat betekent bewust koken? En hoe pas ik dat met plezier en liefde toe in mijn dagelijks leven? Door Anouk Bommer, auteur Kookboek Thuis, retraite kok en transformatieve (stilte) retraite begeleidster.
  • Hoe publiceer ik mijn eigen boek? Door Michael & Mats Kolf. Eigenaren van Codex.nu – zelf een boek uitgeven
  • Hoe fotografeer je eten? door Foodfotograaf, Jesper Slijkhuis
  • Hoe krijg je een gezonder brein? Wat heeft eten hiermee te maken? Door Ingrid, eigenaar van Wandelen en Slapen, Wandel Natuurcoach en hobby kok.

Na de workshops vindt er een feestelijke lancering van het kookboek plaats. Een persoonlijk en inspirerend verhaal over familie, liefde en dromen najagen. We sluiten de dag af met een lekker hapje en natuurlijk een natuurlijk drankje. Iedereen is welkom om samen te toasten op het ontstaan van het bewuste kookboek THUIS, waarmee we hopen vele keukens in Nederland te verrijken met gezonde en vernieuwende recepten.

Kosten: de lancering en de workshops worden geheel gratis aangeboden. Je bent onze gast!

2 februari 2022

Wandelen & eten!
Thuis bij Ingrid & Anouk
Schellinkhout

In facilisis, mi id mollis accumsan, massa ante placerat urna, id dignissim magna quam sed metus. Duis pellentesque massa nec dapibus tempus. Etiam venenatis odio vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat. Vestibulum at tempus massa.

Ideeën & inspiratie

Onze Blog

Testimonials & Reacties

WAT VINDEN ANDEREN VAN HET BOEK

Eten & Drinken

Internationaal Kook Magazine

“Isum dolor vestibulum purus lacinia, nullios dolor vitae scelerisque lacus consequat. Vestibulum at tempus – donec sit amet urna lorem ipsum lorem!”

Wijn

Wijn Magazine voor de Professionals

“Etiam venenatis odio lorem isum dolor vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat lorem!”

AH Magazine

Professioneel Kookmagazine

“Etiam venenatis odio lorem isum dolor vestibulum purus lacinia, vitae scelerisque lacus consequat lorem!”

Grando Keuken

Keukenwinkel

“Isum dolor vestibulum purus lacinia, nullios dolor vitae scelerisque lacus consequat. Vestibulum at tempus – donec sit amet urna lorem ipsum lorem!”

Ontdek de spannende wereld van het bewust koken

Kookboek THUIS!